top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Graviditet og sex.

Oppdatert: 12. nov. 2019

Nok et tema det verserer mange myter om. Det å være gravid, spesielt kanskje den første gangen, kan være herlig, skremmende, oppløftende, nedbrytende, styrkende og alt i mellom.


Det er farlig å ha sex når man er gravid:

Nei! Det er (med mindre legen har presisert noe annet i ditt tilfelle) helt trygt.


Du skader barnet om du har sex under graviditet:

Det er ingen mulighet for at penis/dildo/fingre dytter borti barnet under sex. Barnet ligger trygt i sekken fyllt med fostervann inne i livmoren, så det er absolutt ingen fare.


Ingen gravide damer/alle gravide damer vil ha sex:

Her skal alt alltid dras til ytterpunktene.. Det finnes de som blir fabelaktig kåte, og det er de som absolutt ikke blir det. Noen vil ha mer sex enn noensinne før, og andre har aldri hatt mindre lyst. Vi påvirkes alle ulikt under graviditeten, både med tanke på hormoner og med tanke på mentalitet. Noen kvinner føler seg mer seksuelle som en helhet, og andre føler at de har mistet kontroll over egen kropp. Verken det ene eller det andre er feil :)


Sex kan fremskynde fødsel:

Det som kan skje ved en orgasme er at man kan kjenner sammentrekninger, altså kynnere, i grei styrke etterpå. MEN! Dette fremskynder ikke fødsel. Det er ikke slik at en multiorgasme setter deg i gang før tiden, fødselen vil starte når kroppen er klar.

Det snakkes også å på at sæd fremskynder fødsel. Det ene jeg har funnet konkret om nettopp det, er at sæd smått kan ha noe å si om modning allerede er i gang.


Det aller viktigste mens du er gravid, eller mens partneren din er det, er å vite at alt egentlig er innafor. I tillegg til at kvinner er ulike, så kan vi også oppleve hvert trimester i svangerskapet ulikt. Noen er så kåte i første trimester at de nesten hopper på postmannen, mens i andre trimester vil de ikke tenke på sex en gang. Andre har ingen interesse for sex de første to trimesterne, men de tenker ikke på annet i tredje trimester. Mange kan også oppleve at de er usaklig følsomme. Sint, lei seg og utenfor for tilsynelatende ingenting. Jeg kjenner til ei som begynte å gråte fordi lyspæren gikk, og jeg personlig gråt så tårene sprutet da en hund falt av en bru i en tegnefilm. De hormonene er iblant helt på styr.

Og alt er greit! Om du føler deg mindre seksuell fordi kroppen din forandrer seg, så er det faktisk logisk. Bare husk at partneren din antagelig synes du er like fabelaktig, om ikke enda flottere mens du bærer barnet deres.


Når barnet først er født kan det for flere gå perioder hvor sex ikke er verken lett å få til, eller særlig allright. Derfor er det viktig å ta tiden man har til å ta vare på nærheten, nyt intimiteten mens dere kan. Ikke glem hverandre! Man må jo ikke på død og liv ha sex heller, bare nærhet alene er utrolig viktig for parforholdet. En kos, et kyss, stryking på ryggen.

Skal sies at en liten orgasme i ny og ne hjelper på stressnivåer, og gir ofte bedre søvn, samt andre helsegevinster da.


Nå er det flere ting som kan skje med en kropp under graviditet. Svangerskapskvalme, svangerskapskløe, bekkenløsning og mye mer til. Ikke alle får alt, og de som får det får det i varierende styrke. Det er også individuelt hvor godt man håndterer de ulike plagene. Bare fordi du hadde en nabo som klaget stort på kvalme, men som klarte å jobbe alikevel, så betyr det ikke at partneren din er svakere om hun må sykemeldes av samme grunn.


Og om det er noe du lurer på, pass deg for "lure" tips på nett. Skal du vite noe helt sikkert, så spør heller legen eller jordmor enn en masse andre gravide damer på facebook. Det er helt sikkert masse god kunnskap der ute, men det er også endel bedrevitende synsere der ute som enten vil lage kvalm, skremme eller spre skit.

Bruk nå for all del nett også, men gjør det med omhu:)


Husk å ta det pent i jula da folkens, vær snille mot hverandre.

Ikke glem å lukte litt på rosene midt i alt stresset.

Mvh Lene MK, Oss i mellom.
16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page