top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Intimhygiene.

Oppdatert: 12. nov. 2019

Alle får beskjed om at det er viktig å vaske tissen sin, selvfølgelig, men lite informasjon om hvor ofte, med hva osv. Og dessverre er det flere som vasker for ofte eller for sjeldent, og med feil produkter. Men dette innlegget er ikke bare til de som vasker for sjeldent, det er nesten mer ment for de som vasker seg for ofte. Kroppene våre har ikke godt av for mye såpe, og det går faktisk fint ann å være FOR renslig. Og det, mine damer og herrer, er noe underlivet vårt setter svært liten pris på.


Mange har hørt at det finnes underlivssåper, men disse koster ofte noen kroner. Noen tenker da at såpe er såpe. Det fører igjen til at folk vasker underlivet sitt med sterkt parfymerte såper og slikt noe. Det skal man altså IKKE gjøre. Det finnes flere såper spesielt ment for underlivsvask, og har man ikke tilgang på det kan man faktisk bruke bare vann. Vann er mer enn bra nok for vask av slimhinnene, og flere eksperter anbefaler faktisk å bruke bare det.

Vasker du underlivet for ofte kan du ende opp med svie, irritasjon, kløe, og soppinfeksjon. Det samme gjelder om du vasker deg for sjeldent.


Når det gjelder toalett besøk for kvinner er det viktig å tørke riktig vei. De fleste av oss lærer dette fra ung alder, men ikke alle vet hvorfor det er så viktig. Når du tørker deg skal du tørke BORT fra skjeden og mot rumpehullet. Dette er for å unngå at bakterier fra toer`n ikke skal lure seg bort til musa. Virker som en liten greie, men det er viktig! På samme måte som det er viktig å gå på do etter sex. Vi vil jo ikke ha bakteriell vaginose. Selv om du bare får ut en liten skvett eller to, så kan du bli kvitt bakterier som potensielt sett kan gi deg en urinveisinfeksjon.


Om du vasker deg ekstra godt og ofte for å unngå vond lukt, kan du faktisk ende opp med vond lukt nedentil fordi du har tullet med bakteriefloraen.

Det har absolutt INGENTING å si for din hygiene om dåsa di lukter granateple eller bare... dåse? Vi kvinner har en fabelaktig mekanisme der nede, som Ylvis så fint sier: "The vagina is a self-cleaning muscular tract". (Vaginaen er en selvrensende muskulær trakt)


Det samme gjelder forsåvidt menn. En sterkt parfymert penis er jo ikke bra for noe. Verken for penisen, en eventuell vagina den skal oppholde seg i, eller sånn generelt sett.

Vanlig renhold av understellet er mer enn nok. Det er ikke på noen måte påkrevd at området til en hver tid skal være nybarbert, glitrende eller noe i den duren. Leste for en tid siden om en trend der kvinner førte glitter kapsler opp i skjeden så utflod og slikt noe kom ut som glitrende greier. Jeg skjønner ikke det der.. Greit nok, nå er det mye jeg ikke skjønner da. Sånn som den trenden der alle skulle ha en bedazlled vagina. (Google it)

Vaginaen er såpass fabelaktig at den virkelig ikke trenger glitter og juveler for å skinne altså.

Det enkle er helt klart det beste når det gjelder kjønnsorganer ;)

Vil du på død og liv at vaginaen din skal lukte og/eller smake noe annet enn det den naturlig gjør, test heller ut glidemiddel med smak. Det kan vaskes lett bort, irriterer ikke slimhinnene slik såpe gjør, og er faktisk ment for det formålet.

Er sikkert stas om musa dufter friskt av mint eller lavendel, men utrolig kjipt å smøre seg med canesten (soppmiddel) halve måneder av gangen bare fordi man ikke vil ha det naturlig. Og om partneren din ikke setter pris på din naturlige flora, ikke lid fordi kjæresten er dust. Vaginaer og peniser med vanlig godt renhold er fine greier. Om man ikke liker lukten eller smaken trenger man vel ikke å sette fjeset bortpå heller ;)


Klimaet der nede vil variere fra person til person. Noen svetter naturlig mer, sånn er det bare. Litt lukt vil kunne utvikle seg der siden det oftest er noget innestengt, men dette er igjen naturlig. Hos oss alle. Noen har en sterkere kroppsduft enn andre også, så igjen, vilt individuelt. Om du er plaget med intimsvette kan du ha med deg noen intimservietter så du kan tørke av området rundt vaginaen, da det oftest er svetten og bakteriene på huden rundt som lukter, og ikke utfloden eller da tissen din. Men la slimhinnene være i fred, slik at du ikke forstyrrer bakteriefloraen.

(Lurer forresten på om nudister er mindre plaget med ballesvette enn andre.. Sånn siden de er mer i friluft og sånt noget..)


Man skal heller ALDRI spyle vann inn i skjeden eller opp i urinrøret. Disse områdene ordner opp selv, så ikke tull med det. Har du satt noe fast der oppe, bare kontakt lege med en gang. Ikke bruk andre gjenstander for å få ut den første. Ja, det er fryktelig pinlig å gjøre, men det blir verre om han må hente ut skjea du prøvde å grave ut gjenstand nummer en med også! ;)


Om du sliter mye med ubehagelige lukter fra underlivet, så kan det være lurt å snakke med lege. Kanskje svetter du mer enn gjennomsnittet, og burde ta noen medikamenter eller gjennomgå en form for behandling for å oppleve bedring? Har hørt om tilfeller der folk har fått satt sprøyter med botox under armene og i lysken nettopp for å begrense svettemengden. Eller kanskje du har bommet på intimhygienen og er enten for nøye eller litt slapp? Om man har fått en soppinfeksjon og/eller bakteriell vaginose er det ikke alltid at reseptfrie legemidler på apoteket vil kunne gjøre hele jobben, og noen ganger må det kombineres.

Og noen ganger må man ha noe ekstra på resept.


Bakteriell vaginose beskrives som grønnlig utflod med en ganske ufyselig lukt. Mange sammenligner det med råtten fisk. Ofte et biprodukt av at man enten har tørket seg feil etter bommelom, eller at man har hatt analsex og vaginal sex om hverandre, for da kan tarmbakterier lure seg inn å lage en heftig ubalanse. (Om man skal bytte på hullene under sex er det lurt å feks bruke kondom analt, som man kan fjerne før man fortsetter vaginalt. Ja, det kan være en moodkiller å fikle rundt med kondomer. Men når kosekvensene kan bli en skikkelig heftig urinveisinfeksjon, men minst en uke på antibiotika for å kunne tisse skikkelig igjen er vel ikke den moodkillern så altfor ille. Ubehandlet urinveisinfeksjon, eller for kort behandling av tilstanden kan igjen føre til nyre -og bekkenbetennelse, og jeg kan si fra personlig erfaring at det er helt forferdelig. Har aldri vært så syk verken før eller etter..

Om man går for lenge med ubehandlet sopp og andre tilstander kan det faktisk utvikle seg til vestibulitt, og det er noe jeg kan love deg at du ikke vil få. Her er link til et tidligere innlegg om vaginisme og vestibulitt/vulvodyni:

https://www.ossimellombloggen.no/alle-innlegg/vaginisme-og-vestibulitt


Om du er plaget med mye irritasjon og infeksjoner kan det også være en ide å bytte til undertøy av bomull, da det puster mye bedre, og minsker fukt der nede.


Ellers holder det med daglig hygiene. Vask deg godt nedentil hver morgen, og skift undertøy da du gjør det. Undertøyet vårt bærer jo på endel bakterier som holdes aktive på grunn av varme og fukt, så å vaske seg nedentil før man drar på en skitten truse hjelper ikke i lengden altså. Som jeg nevnte tidligere kan du bruke intimservietter på huden rundt om du er plaget av svettelukt eller fukt i løpet av dagen, men la slimhinnene får rom til å gjøre jobben sin på sine premisser.


Og bare så det er på det rene: selv de med god intimhygiene kan fra tid til annen oppleve plager. Syklusen hos oss kvinner er alltid i bevegelse, og det kan føre til ubalanser der nede. For mange er en antibiotikakur en garanti for å få en gjærinfeksjon, og det har ingen verdens ting med hygienen din å gjøre. Bakteriell vaginose kan skje deg selv om du er nøye på overgang fra analsex til vaginal, og om du tørker deg riktig. Slikt skjer rett og slett iblant. Kroppene våre er helt fantastiske, men de kan være litt ufyselige også ;)Ta det pent med helgevasken folkens! ;)

Mvh Lene MK, Oss i mellom.

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page