top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Kjønnshår.

Oppdatert: 12. nov. 2019

I varierende mengder er dette noe vi alle får. Puberteten melder sin ankomst, og rare ting skjer med kroppen. Noen er forbigående, andre har vi resten av livet. For noen av oss er det nesten traumatisk når de første hårene der nede får se dagens lys, for andre er det bare kult. Og så har vi selvfølgelig de som ikke bryr seg så mye.

Jeg for min del var tidlig ute med det meste i puberteten, og jeg var nok en av de som ble lettere traumatisert av hele opplegget. Lite visste jeg at disse fire hårene som skremte vannet av meg bare var en dråpe i havet i forhold til det som kunne komme.. (De som har lest innlegget mitt om PCOS og endometriose vet hva jeg mener;) )


Ca fem år ut i puberteten vil kjønnshåret være ferdig utgrodd. Her er underliv like ulike som kvinner og menn generelt. Mye hår, lite hår. Tynt hår, tykt hår. Lyst, mørkt, rødt hår!

Det kan skje ting med feks hormoner som fører til økt behåring senere. En kvinne som har PCOS vil ha mindre plager om hun er normalvektig, men om hun blir overvektig kan hormonubalansen føre til økt hårvekst rundt bryster, kjønnsorganer, lår, rumpe og mer til. Kjipt er det, men det er bare hår. Det finnes hjelp å få! Først og fremst: Om du har bekymringer rundt hårvekst, så snakk gjerne med legen din. Det kan hende du bekymrer deg helt uten grunn, men da har du iallefall fått et svar.


Kjønnshårets funksjon:

Kjønnshåret har faktisk flere mulige funksjoner, og mange har ulike teorier. Det nevnes at det er en støtpute mot friksjon, altså at det beskytter underlivet ditt mot gnissing både av klær, og under aktiviteter som blant annet samleie.

Videre beskytter det deg fra bakterier. En annen teori jeg kom over var at hårene hjelper til å "spre" feromoner, rett og slett fordi det kan sette seg lukt i håret. Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det rett og slett naturlig at det er der. Om du vil fjerne eller beholde, det velger du selv.


Barbering og voksing:

Selv om jeg har sett flere leger o.l. de siste årene som anbefaler å la kjønnshåret gro i all sin stas, så har jeg full forståelse for de som gjerne vil ha litt kontroll på busken. Det kan lugge i undertøyet, og det er nå en gang slik at om en kvinne går på stranden i bikini, og hun har en hårete bikinilinje, så vil andre gjerne påpeke at dette er fryktelig ekkelt. Jeg synes nå det er for dumt når det er snakk om noe så fabelaktig naturlig, men ikke alle er interessert i å være den som går foran å vise busk for at andre skal kunne gjøre det. Og det er faktisk helt greit.


Jeg vet også at mange tror at man må være helt smooth der nede, og helst hele tiden. To dagers stubb er liksom ikke greit.. Men husk at huden blir lettere utsatt for bakterier og betente hårsekker av barbering alene, i større grad om man barberer daglig. Man får gjerne sår hud, inngrodde hår og slikt noe. For ikke å snakke om barberkløe.. Horrible greier! Poenget mitt her er at det er greit at det er litt stubb. La området hvile litt mellom hver gang du barberer, og ikke gå overboard med vask, så går det nok fint.

Det finnes også endel produkter, som kremer som man kan smøre på. Undersøk produktet godt før du kjøper det, noen av dem inneholder rent for mye parfyme og sterke stoffer til at man burde bruke det så nære underlivet.


Mensen og voksing:

Huden i underlivet er mer sensistivt under menstruasjon, så om man vokser i denne perioden gjør det gjerne endel mer vondt enn ellers.. Dette er noe jeg ikke har fått testet i praksis, og er helt ærlig ikke så veldig interessert i å teste heller. Jeg er en superpingle, så jeg tør knapt å vokse leggene mine.


Andre hårfjerningsmetoder:Man har hårfjerningskremer:

Gjerne ikke anbefalt rundt intime områder, men jeg vet om de som bruker det i bikinilinjen.

Dette er ganske sterke saker, så vær sikker på at du tåler det før du smører inn bikinilinje eller et bein med det.

Epilator: Dette er i mine øyne et moderne torturinstrument. Det er en liten maskin med flere små pinsetter i, som river ut hårene. Som dere kanskje skjønner, så er jeg iallefall for pinglete til det her!

Laserbehandling: En mulighet for de som vil fjerne hår permanent. Kan være et godt alternativ for de med feks PCOS, som sliter veldig med mye hårvekst i områder der det helst ikke skal være så mye.


Trender:


Her er det veldig ulikt for kvinner og menn. Menn har som regel sluppet unna presset, men i perioder har det blitt stilt krav til at de også barberer og/eller trimmer skogen litt.

Etter å ha lest litt rundt omkring har jeg funnet ut at kvinner har fjernet kroppshår siden iallefall 4000 år før kristus. I oldtidens Egypt lagde de en hårfjerningskrem som inneholdt bl.a. arsenikk.. Tenker vi kan være glade for at vi har bedre muligheter nå, for det høres jo ikke akkurat sunt ut. I gamle Egypt var jo den ideelle kroppen hårløs, så det ble nok lagt inn stor innsats for å holde det slik. ( https://www.nrk.no/trondelag/xl/bar-eller-busk---harfjerning-i-underlivet-har-vaert-et-styr-i-tusenvis-av-ar-1.13029809 )


Når vi rundet år 2000 var mote og porno sterkt sammenkoblet. Både menn og kvinner skulle helst være helt glattbarberte, og dette så man på reklamer og i magasiner overalt. Dette åpnet for brasiliansk voksing, altså full voksing av underlivet. Det ble mer og mer utbredt etterhvert, og i dag er det mange som sverger til det enten omtrent en gang i måneden hele året, eller bare rundt sommer og bikinisesong.


Min konklusjon:

Jeg synes det er helt allright om man vil la det gro. Det er jo faktisk HELT NATURLIG! Om du har en personlig preferanse for det ene eller det andre, så er det slik du bør ha det.

Men jeg vil nå påstå at litt trimming er greit. Om man må ut på ekspedisjon i skogen for å finne staken, så er ikke det like turn on for alle ;)

Skal også sies at det finnes flere av de som tenker at jo mer kroppshår på partner, jo bedre, så heldigvis: Vi er alle forskjellige!


Gjør det som holder deg komfortabel og fornøyd.

Og som en liten siste notis her.. Kvinner som ikke vil la håret gro under armene, leggene eller nedentil er ikke nødvendigvis mindre opptatt av likestilling enn andre. Vi kan støtte andre kvinner, men samtidig ha våre egne personlige preferanser. You do you!


I morgen er det siste kursdag, og vi er fryktelig spent på avslutningen. Vi skal bl.a. lage en slags collage for å beskrive vår egen seksualitet. Kanskje det er det neste ukes innlegg vil bestå av ;)


Kos dere i dag, og ha en fortreffelig helg, med og uten hår!

Mvh Lene MK, Oss i Mellom :)


157 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page