top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Menskopp!

Oppdatert: 12. nov. 2019

Jeg hørte om dette for første gang for omtrent ti år siden. Personlig syntes jeg det hørtes ufyselig ut på den tiden.. Nå må jeg ærlig innrømme at synet mitt på det harendret seg noe helt enormt.

Jeg er nå en stolt eier av en Dalia Cup, og jeg kommer aldri til å gå tilbake til tamponger og bind! Dette sverger jeg dypt og høytidelig på, så fornøyd er jeg :D

Når jeg nå skal gi min anmeldelse av koppen kommer jeg til å komme med endel informasjon rundt min egen menstruasjon og syklus, så du er herved advart ;)


Da Bosslady Laila spurte meg om jeg kunne tenke med å teste denne koppen i fjor, da måtte jeg jo bare hive meg over det. De siste årene har jeg lest og hørt mye om denne koppen, og kanskje, bare kanskje, var den så flott som de skulle ha det til?


Koppen min og meg:

For min del varer "uka" i fem til seks dager. Jeg blør mye den første perioden (snakker både super tampax og bind for å være sikker) og veldig lite de siste dagene. På grunn av dette har jeg alltid måtte handle inn litt av alle slag, for å dekke behovet..


Som tidligere nevnt så har jeg en Dalia Cup. Det finnes en masse andre varianter og merker der ute, men siden jeg kun har prøvd denne ene, så er det også kun den jeg kan uttale meg om på personlig basis.

Denne koppen kan brukes i opptil 12 timer før tømming. Brilliant! Selv på dagene med heftig blødning har jeg aldri hatt noen lekkasjer eller problemer, selv om koppen sitter i lenge.

Med tamponger er det ofte slik at om man går på do, så blir man nødt til å skifte tampongen. Som regel etter hvert eneste dobesøk, selv om man skiftet kort tid før man gikk på do. Det skjer ikke med koppen! Og jeg vet jeg ikke er alene om å ha følt på en tampong som ikke sitter der den skal ;)


Med en menskopp kan du trene, svømme, tilogmed sove. Det er noe ekstra frigjørende med å kunne våkne på morgenen, og faktisk ta det rolig på vei ut av sengen. For med tampong eller bind var det som regel bare å løpe ut på badet så snart man har satt seg opp..

Den er også fabelaktig når det gjelder småblødninger og mellomblødninger. Da tømmer jeg den desto oftere, men med mellomblødninger kan man jo ikke bruke tampong. Jeg er også en av de som egentlig avskyr bind med hele meg, så koppen er rett og slett redningen.


Så var det dette med kostnad da.. På snart ett år har jeg ikke brukt en eneste krone på verken tampax eller bind, og det er faktisk en god del kroner spart ;) Koppen koster 149,- via nettsiden vår. Hvor mye bruker du på bind og tamponger på et år?

Istedenfor å alltid ha med to typer tamponger og noen bind, så har jeg nå en kopp i en liten bærepung og en liten tube med glidemiddel. Man kan helt klart bruke koppen uten glidemiddel, men det gjør det bare lettere og mer komfortabelt. Spesielt om man er ny på det. Nå har jeg som sagt brukt koppen i over ett år, og jeg bruker fremdeles glidemiddel. Må ikke, men foretrekker det.


Bruken er veldig enkel:

Du smører litt glidemiddel rundt ringen, og bretter koppen på midten.

Det tar litt øvelse å finne ut hvor du skal holde koppen for å føre den lettest mulig inn i skjeden, men det går fort altså. Når koppen er på plass, presser du den bare forsiktig inn til tappen nederst er innenfor skjedeåpningen. Om du kjenner tappen etterpå, da er den ikke langt nok inne.

Jeg har hørt om flere som er redd for å miste koppen der inne, men dette har da altså aldri skjedd meg, ikke har jeg jeg hørt om tilfeller av det der koppen er brukt riktig heller.

Når du skal tømme koppen presser du litt i mot fra skjeden, slik at du får tak i den lille tappen. Det virker vanskeligere enn det det er de første gangene. Så drar du ut koppen, og tømmer den rett og slett i toalettet. Du kjenner gjerne et lite vakum når du drar den ut, og det kan være litt ekkelt, men man venner seg fort til det. Den kan fint skylles i vasken om det er nødvendig, men da er det greit å ha tilgang på et eget/låst toalett hvor ingen brått kommer inn og ser at du skyller en blodig kopp i en fellesvask..

Når uka er over så kan den kokes, før den legges tilbake i den lille posen sin. Så er den klappet og klart til neste gang!


Så konklusjonen min er:

Jeg har ikke en eneste gang opplevd lekkasje. Det skjedde helt klart med tamponger.

Jeg har klart å stå i arbeid i lenger perioder av gangen uten langvarige dobesøk, fordi jeg ikke trenger å bytte plugg hver bidige gang jeg tisser, og fordi jeg ikke trenger å bekymre meg for lekkasjer fra tampongen. Jeg setter den inn på morgenen før når jeg drar hjemmefra, og kan helt fint bare slutte å tenke på det til jeg kommer hjem. Men maks 12 timer folkens! Har lest noen historier om kvinner som mener at å bruke kopp automatisk skaper ekkel lukt, men i de fleste tilfellene der har de rett og slett brukt koppen for lenge om gangen, eller de har en bakteriell ubalanse i underlivet. Om man merker vond lukt fra underlivet burde man tenke over vaskerutiner og kanskje også ta en tur til lege eller gynekolog.


Her er det en link til dette fantastiske produktet:

http://erotikk365.no/nettbutikk/index.php?route=product/product&product_id=47729&search=menskopp


OBS: Etter tips fra en leser vil jeg bare legge til at menskopp ikke er anbefalt om man har spiral, spesielt ikke den første tiden, nettopp på grunn av vakumet jeg har nevnt tidligere :)


Nå er det en snau uke igjen til siste kursdag, og vi gleder oss. Kommer et avsluttende innlegg om kurset om 14 dager, men jeg kan love dere at det ikke er det siste dere hører om temaet ;)


Sees om en uke :)


Mvh Lene MK, Oss i mellom.
47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page