top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Overgangsalderen.

Oppdatert: 28. aug. 2019

Det finnes noe som rammer både kvinner og menn: vi blir eldre! Etter hvert som kroppen eldes skjer det mye med oss. Kvinner kommer i overgangsalderen, menn likeså. Kroppen vår endrer seg, og det synes jeg vi burde snakke litt om. Det er verken tabu eller ekkelt, det er jo helt naturlig! Hengepupper, hengepung, rynker, slappe rumper og alt det andre er bare sånn det kan bli. Ikke alle kan eldes som Jane Fonda eller Sean Connery skal vites 😉


For menn gjelder det for det meste testosteron nivået, og kalles av noen andropause. Allerede ved rundt 30 års alderen vil testosteron nivået begynne å synke med ca 1% i året.


Symptomer på overgangsalder hos menn:

-Lite eller manglende sexlyst.

-Lite energi og manglende overskudd.

-Færre spontane ereksjoner, som mens man sover.

- Søvnforstyrrelser.

-Redusert muskelstyrke.

-Redusert beintetthet.

-Hovne\ømme bryster.

-Tap av kroppshår.


Følelseslivet kan også endre seg, man kan da oppleve mindre motivasjon og selvtillit, samt problemer med konsentrasjon og hukommelse.

Det beste man kan gjøre er å ta tak i kosthold og å være aktiv. Det finnes flere kostholdstilskudd som skryter av at det kan gjøre nytten, men her skal man passe seg! Det har ikke blitt bevist at det verken er sikkert å innta, eller at det har noen som helst effekt på aldringsrelatert lavt testosteronnivå.


For kvinner kommer overgangsalderen i fire steg:

Premenopause: Perioden da progesteronet faller og østrogenet øker.

Perimenopause: Perioden da du opplever de klassiske symptomene forbundet med overgangsalder.

Menopause: Når du ikke lenger får menstruasjon.

Postmenopause: Perioden etter at du ikke lenger har menstruasjon.


(Østrogener er en gruppe steroide hormoner som fungerer som det primære kvinnelige kjønnshormon. De produseres hovedsakelig i eggstokkene og i morkaken. Noen østrogener produseres i mindre mengder i leveren, binyrene, og i brystene.

Progesteron, steroidhormon som dannes i eggstokkene og morkaken hos kvinner og i binyrebarken hos menn og kvinner. Produksjonen av progesteron hos kvinner varierer med menstruasjonssyklusen. Like før eggløsningen er det en liten økning av progesteron.)

De første tegnene på overgangsalder kan komme allerede i 30 årene. Symptomene på premenopause er hyppigere menstruasjon, hyppigere vannlating, nedsatt sexlyst og tørrere skjede. Om disse symptomene progresserer raskere enn ønsket, så vil hormonbehandling bli anbefalt av de aller fleste, i alle fall frem til fylte 50 år. Uten tilskudd av hormoner øker risikoen for benskjørhet og hjerte –og karsykdommer.


Symptomer på perimenopause:

-Nattesvette.

-Hetetokter.

-Søvnproblemer.

-Humørsvingninger.

-Endringer i vannlatingsmønster.

-Mindre sexlyst.

-Konsentrasjonsproblemer.


De aller fleste som har gått igjennom denne forandringen sier at hetetoktene\nattesvetten, tørrhet i skjeden og inkontinens er det som plager dem mest i hverdagen. Rundt 60% av middelaldrende kvinner oppsøker medisinsk hjelp minst en gang på grunn av hetetoktene, da det påvirker sosiallivet, sexlivet, funksjon på arbeid og generell livskvalitet.

Rundt 80% igjen av alle kvinner i overgangsalderen vil slite med hetetokter og nattsvette.

Hvor lenge hetetoktene varer varierer stort fra kvinne til kvinne, og er som regel genetisk betinget. Noen vil slite med dette kun en kort periode, andre i mange år.

Det finnes medisinske muligheter for å behandle dette, men da spørs det på hvorvidt du fremdeles har menstruasjon eller ikke.

Ppiller kan skrives ut om man fremdeles trenger beskyttelse mot graviditet, men etter at menstruasjonen har stoppet er det andre varianter man må ta, der man får østrogen og progesteron. Man kan også få såkalt lokal østrogen. Det er tilgjengelig som stikkpiller, krem eller vaginal tablett, men dette vil til gjengjeld kun hjelpe mot plager i vagina eller urinveier.


For de som sliter med tørr skjede er glidemiddel en god løsning. Det kan hjelpe mot kløe og irritasjon i flere timer om gangen i hverdagen, samt at det muliggjør smertefri sex.

For de som sliter med smerter under penetrering er det uansett en god ide å ta seg god tid for å bli skikkelig tent, men med glidemiddel har man litt ekstra å gå på, og man forhindrer friksjon som kan gi store plager.

Det finnes også flere typer fuktighetsmiddel som kan hjelpe stort i hverdagen. Spør legen din, snakk med de på apoteket.


For å få bukt med inkontinens er trening av bekkenbunn veldig viktig. Det finnes flere typer treningsegg man kan få kjøpt slik at man over tid får bedre kontroll over dette problemet. Som en fabelaktig liten bonus kan man også oppleve enda bedre orgasmer dersom man trener opp disse musklene 😉

(en anbefalt variant er Pelvix: http://erotikk365.no/nettbutikk/index.php?route=product/product&product_id=45909&search=pelvix)


Det begge kjønn har til felles når det gjelder dette, er at hverdagen kan forandre seg. Ikke vær redd for å være åpen om utfordringene du møter, verken de fysiske eller de psykiske. Det er helt normalt, og vil påvirke de aller fleste i løpet av livet! Det finnes god hjelp å få, både preperater, terapi og kostholdsråd. Snakk med legen din, snakk med oss!


Mvh Lene Mk, Oss i mellom :)

Kilder: hegnar.no nhi.no lommelegen.no onlinelegen.no

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page