top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Prostatakreft.

Oppdatert: 28. aug. 2019

Dette innlegget vil være rettet mot menn, og da spesifikt prostatakreft. Men selvfølgelig oppfordres kvinner til å lese også! :)

Så altfor mange knytter "manndom" direkte mot evnen til å både det å få og det å kunne holde på en ereksjon. Selv om dette er en påstand som ikke har noen rot i fakta, så har jeg forståelse for at mange med dette tankesettet føler seg mindre. Flere av samfunnets normer og meninger stammer i mange tilfeller fra feilinformasjon, men over tid vil det sette seg, og det har det helt klart gjort. Dette er en av tabuene vi vil til livs! Denne type tankegang vil gjerne også vil ha en negativ effekt på selve ereksjonsevnen. Spesielt om man allerede har hatt psykiske utfordringer rundt dette.


Symptomer på prostatakreft:

-Tynn og svak urinstråle

-Hyppig vannlating

-Vanskeligheter med å tømme urinblæren

-Blod i urinen

-Smerter i rygg og skjelett


Prostatakreft er den nest vanligste kreftsykdommen som tar livet av menn her i Norge, lungekreft er nummer en. Hvert år får 5000 diagnosen, og litt over 1000 menn dør hvert år som følge av dette. Om lag 37.000 menn lever med denne diagnosen.


Visste du at menn etter fjerning av prostata som regel mister ereksjonen og opplever inkontinens? Direkte etter operasjonen fokuseres det som oftest mest på nettopp vannlating og opptrening der, men ereksjonssvikt og vansker med å få samt holde på en ereksjon kan skape vansker for mange. Noen vil kunne få tilbake evnen over tid, men dessverre er ikke det er faktum for alle. Hvorvidt man har en god ereksjonsevne før operasjonen vil i de fleste tilfeller også ha noe å si for ereksjonsevnen man kan få tilbake etter operasjonen.

60-70% blir dessverre impotente, og 10-20% får problemer med urinlekkasjer.

Prostatakjertelen vil naturlig bli større etter hvert som menn blir eldre, og i de aller fleste tilfeller er forstørrelsen godartet. Når størrelsen på prostata øker kan man oppleve vanskeligheter med vannlating.


Hvordan utføres undersøkelsen?

Legen fører en finger inn i endetarmen for å kjenne på størrelsen og formen på prostatakjertelen. Om det oppdages avvik, eller noe unormalt, vil det bli tatt en blodprøve som måler PSA (prostata spesifikt antigen). En stund ble det sagt at man ikke lenger trengte sjekk av selve prostataen, men at en måling av PSA ville holde. Etter studier har man funnet ut at dette ikke er riktig, da to av tre med forhøyet PSA måling IKKE hadde prostatakreft. Behandling av kreft som ikke er tilstede vil kunne gi skader\bivirkninger som er helt unødvendige.

Så gå den riktige ruten, og foreta en god gammeldags sjekk hos legen :)


Fire av ti menn vil ikke gjennomføre sjekk av prostata. Mitt inntrykk er at flere vegrer seg av den enkle grunn at de ikke vil ha en finger opp i stumpen. Med tanke på at en av fire til en av fem som får denne sykdommen vil dø av den, så virker det som om en finger i rumpa er en liten pris å betale. Om kreften oppdages i et tidlig stadium, så kan man bli frisk av ved hjelp av operasjon der de bruker nervebesparende teknikk, eller strålebehandling. Med nervebesparende teknikk fjerner man prostata, men kan i noen tilfeller redde noen nerver og lignende som igjen vil kunne føre til bedre funksjon både når det gjelder vannlating og ereksjon. Typisk er det slik at jo oftere et sykehus utfører denne prosedyren, jo bedre resultater har de.


En annen behandlingsmetode er rett og slett kastrasjon, for å stoppe produksjonen av testosteron og mest sannsynlig stanse spredning. Hvilken behandling som brukes kommer ann på i hvor lang tid kreften har fått utvikle seg, og hvor langt det har gått. Prostatakreft dukker sjeldent opp hos men under 50 år, men risikoen øker med alderen.


En av de ansatte i vår butikk hadde for en tid tilbake en eldre mann som kom innom butikken for å få råd om nettopp dette. Denne mannen hadde lang fartstid med sin kone, men etter fjerning av prostata følte han at han kom til kort når det gjaldt deler av det seksuelle samholdet. Etter flere tiår som partnere var han langt fra ferdig med å skulle ha sex.

Min kollega kunne da anbefale denne mannen en hul strap-on, i grunn en dildo med rom inni slik at han kunne føre sin egen penis inn i denne, og på denne måten ha fullverdig samleie med sin kone. Noen kimser av denne typen hjelpemidler. Derfor er det så herlig å se at det finnes de som ønsker mer, som faktisk også oppsøker det!


Jeg håper dette innlegget vil gi noen det lille puffet de trenger for å teste seg, og at dere som leser sprer ordet. "Det skjer jo ikke meg" er en tanke mange har tenkt, og som de deretter dessverre har måttet bite i seg.

Min oppfordring er derfor: SJEKK DEG! For din egen del, og for de rundt deg.

Og til alle kvinner der ute med menn de er glade i, om det så er din mann, bror, venn, far eller sønn, få dem til å innse hvor viktig dette faktisk er. Det er en enkel prosedyre som er kjapt overstått, og for noen av dere der ute vil dette kunne redde livet deres.

Og om du skulle være en av de uheldige, så er du velkommen til en samtale her hos oss om mulige hjelpemidler som kan hjelpe din seksuelle helse fremover 🙂


Mvh Lene MK, Oss i mellom.

Kilder: helsebiblioteket.no ntnu.no lommelegen.no prostatakreft.no lommelegen.no kreftforeningen.no

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page