top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Skjedekrans (jomfruhinne)

Jeg trodde det var ganske så allmenn viten at mye av det de trodde om "jomfruhinnen" før bare er en myte.

Men dessverre ikke.. Fortsatt blir jenter og kvinner sendt til gynekolog for å bekrefte eller avkrefte at de har hatt sex. Noen velger også å operere inn en hinne for å kunne blø på feks bryllupsnatten, og for å ikke bringe skam over familien. Jeg leste i nyhetene her om en berømt rapper som tar med sin nå 18 år gamle datter til gynekologen en gang i året, og dette har de gjort siden hun fylte 16, for å få bekreftet at hun fremdeles er jomfru. Trykk her for å lese saken.

Det er helt sinnsykt! Jeg fant ut at jeg må få skrevet litt fakta rundt der her.. Nå har jeg absolutt ingen sjans til å utdanne hele verden, men kanskje jeg kan få sørget for at de som leser bloggen og ikke visste det, nå vet hva som stemmer. Litt av meningen med bloggen er jo at den etterhvert skal inneholde informasjon om det meste rundt seksuell helse, slik at den blir et lite oppslagsverk for de som trenger det.


Det som tidligere het jomfruhinne kalles nå skjedekrans. Navnet ble skiftet, mye på grunn av alle feiloppfatningene rundt hva dette faktisk er. Flere tror at denne hinnen vil sprekke og blø om man ikke tidligere har hatt samleie. Men det er ingen hinne, det er en krans!

En slimhinnefold rett innenfor skjedeinngangen er det det er. Ikke en full hinne som dekker hele hullet..


Trykk her for å få mer info og bilder på det medisinske leksikon.


Alle kvinner har ulik skjedekrans. Hos noen vil den være tynn og elastisk, hos andre tykk og mindre elastisk. Jo tykkere og mindre elastisk kransen er, jo større sjans er det for at man vil kunne føle ganske mye ubehag under de første samleiene. Den kan også gå lettere i stykker, noe som kan føre til en liten blødning. Noen vil kanskje oppleve at de har vært seksuelt aktive lenge før det kommer en liten blødning fra kransen, andre igjen vil aldri oppleve ubehag fra den i det hele tatt.


Noe som ikke er like mye en myte er at en aktiv livsstil med sykling, ridning og lignende, eller tampongbruk, kan føre til at den mister motstand, og vil derfor uansett ikke føre til en blødning.


Å bruke feilinformasjon for å kunne fortsette undertrykking av kvinner er horribelt. Flere er desverre ikke klar over at det er helt feil å legge dette til grunn for å finne ut hvorvidt noen har hatt samleie, og det kan få stygge konsekvenser. Jeg har tidligere lest om gynekologer som har gitt opp på å fortelle foreldre at dette med "jomfruhinne" ikke fungerer helt som de tror, og noen tilbyr også kvinnene operasjon for å sørge for at de vil ha en blødning under det første samleiet. Ikke fordi kvinnene har hatt sex, men fordi de er livredde for å bli stemplet som skitne og brukte om de ikke blør. I noen tilfeller har en så krass feiloppfatning som dette fått fatale konsekvenser for kvinnene det gjelder..


Vi vil ha mer åpenhet rundt sex. Kvitte oss med de hersens tabuene. Kanskje det vil bli lettere å spre riktig informasjon om folk synes det er greit å snakke om det? Det er i det minste lov å håpe.


Mvh Lene MK, Oss i Mellom.

199 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page