top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Soppinfeksjon i underlivet.

Har du opplevd svie og kløe i underlivet? Da spesielt rundt skjedeåpningen og på innsiden av kjønnsleppene? Kanskje opplever du økt utflod som er tyktflytende og hvit, eller tyntflytende og klar? Man kan også oppleve sårhet, sprekkdannelse rundt skjeden på kjønnsleppene og smerter under samleie. Noen opplever også ekkel\forandret lukt nedentil.

Dette kan være sopp. For menn er symptomene litt annerledes. Det begrenser seg oftest til klør, tørrhet og rødt utslett under forhuden, da på penishodet. Årsakene til plagene kan variere, men det kommer vi nærmere inn på om litt.


De aller fleste kvinner opplever dette. Det kan også ramme menn, men det er litt mer sjeldent. Soppinfeksjon kan smitte ved samleie, om enn sjeldent det også. Om begge parter har det er det gunstig at begge lar seg behandle samtidig, da man kan smitte om hverandre ellers. Det blir en sår og ond sirkel..


Hvorfor skjer det? Kvinner: Det skyldes rett og slett at den naturlige bakteriefloraen i underlivet blir forstyrret, eller hvis immunforsvaret er svekket. Det er flere årsaker som kan ligge bak:

-Menstruasjon -Bruk av antibiotika -Diabetes

-Nedsatt immunforsvar -Overdreven vask av underlivet

-Varme, fuktighet og tette klær -Om man tørker seg feil etter toalettbesøk. -Graviditet og bruk av hormonpreperater kan øke risikoen for soppinfeksjon. (Slik som p-piller)


Det er en grunn til at vi som små jenter lærer oss at vi skal tørke forfra og bakover. Det er fordi om vi tørker oss i baken først, så kan vi overføre tarmbakterier til vaginaen\skjeden, som kan føre til en ubalanse, som igjen kan føre til sopp.


Menn:

Utenom ved smitte under samleie kan menn lettere få sopp om de har trang forhud, eller tilstander som feks diabetes. Det finnes ikke reseptfrie legemidler til menn, så da er det greit å ta en tur til legen.


For å forebygge infeksjoner kan man: -Sørge for å bruke minst mulig tette og syntetiske stoffer nedentil. Bruk gjerne undertøy av bomull som vaskes på minst 60 grader.

-Vask underlivet en gang om dagen, og vask ikke opp i skjeden. Den fikser biffen selv. Bruk ph nøytral intimsåpe på området rundt skjedeåpningen, eller bruk bare rent vann.

-Skift truse ofte istedenfor truseinnlegg.

-Bruk glidemiddel under samleie for å unngå såre slimhinner. -Tørk deg alltid forfra og bakover.


For kvinner finnes det flere reseptfrie legemidler på apotek, både kremer man smører på, og stikkpiller som puttes inn i vagnina. (Også kalt vagitorier)

I flere tilfeller vil man mest effektivt behandle det ved å bruke begge deler, da infeksjonen starter i skjeden. Stikkpillene vil ikke nødvendigvis hjelpe på de ytre plagene, og kremen vil ikke stoppe infeksjonen i skjeden.

Om du tidligere har slitt med dette kan du fint behandle med reseptfrie legemidler fra apotek, men om dette er første gang og du er usikker bør du oppsøke lege så du er sikker på hva det er.


Det finnes også flere såkalte naturmidler som hevder å kunne behandle slike infeksjoner, men det finnes ikke noe dokumentasjon på dette.


Om infeksjonen stadig kommer tilbake bør du oppsøke lege for å se om du bør prøve noe annet enn det du får reseptfritt. Dette har jeg sagt endel ganger nå, men jeg har ikke tenkt å gi meg enda, vaginaen og penisen er en like stor del av kroppen din som en finger eller et øre, og om en av de gjør vondt oppsøker du jo lege. Du trenger ikke ha det ukomfortabelt, og legen har hørt om dette mange, mange ganger før.


Som en sluttoppsummering: Sopp er ikke et tegn på dårlig hygiene. Tvert om kan det tyde på det motsatte. Og en slik infeksjon etter bruk av antibiotika er nesten vanligere enn å ikke få det. Jeg kjenner til flere som kjøper med stikkpiller og krem samtidig som de henterut en resept på antibiotika, fordi de vet hva som kommer. Ikke skam deg! :)


Må bare beklage for manglende innlegg de siste ukene. Jeg kombinerer det å skrive blogg med å jobbe i butikken, og fra tid til annen blir det vel hektisk. Når man slenger inn noen tekniske utfordringer også, så blir det brått bare tull. Men jeg gjør så godt jeg kan her :)


Håper du\dere har en fabelaktig uke fremover, og til alle dere som er syke nå: God bedring! Selv om det er tida for sykdom er det ikke gøy å bli syk lell..


Satser på nytt innlegg om en uke.


Mvh Lene MK, Oss i Mellom.
106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page