top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Vår fantastiske vagina!

Vaginaer er i igrunn alle like. Men alikevel er de så ulike! Det finnes så mange med komplekser for utseende på vaginaen sin, som ikke egentlig vet hva som er normalt og ikke. Bollemus, plankemus, store ytre kjønnslepper, hengende indre kjønnslepper, ujevn farge, og ujevn størrelse på leppene er helt normalt. Om det noensinne er noe du tviler på må du rett og slett ta en tur til lege/gynekolog for å være sikker på at alt er greit, men vaginaer kommer i utrolig mange farger og størrelser.


Gjennomsnittsdybden for skjeden er ca 7-10 cm, men en liten dært elastikk i seg.


Det er også noen myter vi vil til livs:

Det er absolutt ikke slik at jo større penis, jo bedre. Som nevnt over er det begrenset med dybde i selve skjeden, så en veldig lang penis kan treffe bånn og gi ubehag under sex.


Urinrøret er IKKE en del av skjeden, man tisser ut av et helt eget hull.


Vaginaen vil IKKE bli varig utvidet bare fordi en kvinne har hatt sex med flere menn.


Barnefødsel kan helt klart føre til endringer på vaginaen, men det er virkelig ikke slik at man garantert kan føle at en kvinne har født fordi hun er løsere enn de som ikke har født.


Det er gode muligheter for å trene opp musklene i skjeden for å for eksempel oppleve bedre orgasmer, eller minske/fjerne inkontinens. Jeg har skrevet ett innlegg om dette tidligere: https://www.ossimellombloggen.no/alle-innlegg/inkontinens-og-bekkenbunnstrening


Mange tror at en liten og slank vagina er det man burde trakte etter, og stadig flere lar seg operere for å kosmetisk fikse på dåsa. En mann ved navn Jamie McCartney ville få et litt større fokus samt et bedre perspektiv på vaginaen ved å ta avstøpninger av en hel haug av dem. The great wall of vagina kalte han den endelige utstillingen. Etter over 400 avstøpninger, så kunne de avsløre at rundt 5% av alle disse avstøpningene var av disse populære små vaginaene. Tror vi ganske klart kan si at det ikke er normen med de minste vaginaene, selv om det også er helt normalt!


Hårvekst er også helt normalt i varierende mengder. Noen har tre hår oppe på venusberget, andre har så mye hårvekst at de må barbere rumpeballene når bikinilinjen tas. Noen har hårvekst helt opp til navlen, og hos andre igjen vokser det hår innenfor de indre leppene. Ta det opp med din fastlege/gynekolog om du virkelig føler på at det er noe galt, spør heller en gang for mye. (PCO kan føre til økt hårvekst bl.a.) Men du er nok mest sannsynlig akkurat slik du skal være.


Klitoris:

Klitorisen er en fabelaktig godsak! Med sine rundt 8000 nerveender kan den lille morroknappen by på mye nytelse. En penis har mellom 3-4000, så akkurat den vinner vi damer! ;) Klitoris er også litt som et isfjell. Den lille knoppen vi kan se og ta på er bare en liten del av hele pakken. Det var faktisk først i 1998 at forskerne fant ut hvor stor klitoris faktisk er! Klitoris kan endre størrelse og farge hvis du for eksempel er kåt, akkurat som til penis trekkes det blod ned til vaginaen, og leppene vil også svulme opp om du er tent. Over klitoris har du en liten hette, som beskytter denne utrolig følsomme saken. Den gjør det samme for klitoris, som forhud gjør for penis.

For noen er klitorisen så følsom at det holder å massere området rundt, for andre går de mer rett på. Ulike alle mann :)


Kosmetisk kirurgi på vaginaen:

Kosmetisk kirurgi på vaginaen er stadig med utbredt, og for mange er det en god løsning. For kvinner med defekter, fødselsskader og lignende er det en god mulighet til å forbedre livskvaliteten. For andre kan det gi en boost i selvtillit om komplekser har vært et problem, men vær veldig sikker på valget ditt før du lar noen skjære i og endre kjønnsorganet ditt! På grunn av alle nerveendene er det faktisk en risiko for å gjøre skade på organet, som ikke kan la seg reparere senere.Klitorisen vil, som nesen og ørene, vokse hele livet ditt. Når en kvinne når overgangsalderen vil klitorisen være omtrent fem ganger større enn det den var når hun var tenåring.


Jeg vil sjeldent anbefale noen å oppsøke google om de har medisinske spørsmål, men til dette formålet fungerer det flott. Søk opp noen vaginaer, se på allsidigheten som finnes! Alle de ulike fasongene, leppestørrelsene, fargene og størrelsene. Og sist, men absolutt ikke minst, ta et lite speil og bli kjent med deg selv! Vaginaen vår er en del av kroppen, og fortjener like mye oppmerksomhet. For ikke å snakke om hvor gunstig det er å faktisk kjenne sin egen kropp, både på godt og vondt :)


Fun fact: pattedyret med den største klitorisen er faktisk hyenen! Hyenehunnens klitoris ligner på en penis, henger utenfor kroppen og kan bli stiv. De har et hull i enden av klitoris som de tisser ut av, føder med og parrer seg med. Multiverktøy med andre ord! ;)


Mvh Lene MK, Oss i mellom :)

Kilder: klikk.no illvit.no ung.no
18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page