top of page

Velkommen til bloggen vår!

Oss i mellom er en liten erotisk butikk i hjertet av Hamar. I 2016 bestemte vi oss for å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å fokusere på det vi er ekstra gode på, nemlig seksuell helse! Derfor startet vi ossimellombloggen.no. Vi selger erotiske leketøy i alle slags former og fasonger, og vi har også et stort utvalg seksualtekniske hjelpemidler av ymse slag.
Hos oss er alle velkomne, og du kan føle deg trygg på at det du sier til oss, det forblir (på) Oss i mellom.

Vi vil gjerne gjøre vårt for å bekjempe tabuer og fordommer, og denne bloggen er enda et steg i vår prosess for å gjøre nettopp det.
Om du er ute etter noe bare for å leke litt i hverdagen , eller om du trenger hjelpemidler etter sykdom eller lidelse så vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå med informasjon og produkter til nettopp deg.

Med denne bloggen håper vi å kunne nå ut til enda flere i vårt vidstrakte land, menn og kvinner, unge og gamle. Og alle midt i mellom :)
Vi vil legge ut noe seriøst, og noe morsomt. Litt sånn som arbeidsplassen vår, som er seriøs morsom! :)

Vi vil legge ut et innlegg fast i uka, og kanskje ett og annet ekstra innlegg om humøret treffer riktig, eller det er noe vi føler må tas opp.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger, både ris og ros. Send oss gjerne et tips om det er et spesielt tema du gjerne vil lese om, eller føler burde tas opp.

Det er fullt mulig å stille spørsmål via chatten, men jeg som bloggansvarlig har ikke mulighet til å svare til enhver tid. Om du lurer på noe, så skriv gjerne mailadresse sammen med meldingen, så får du svar så snart jeg har mulighet. Eventuelt kan du også sende mail til post@ossimellombloggen.no

Husk at vi ikke er leger eller gynekologer! Vi vil hjelpe med det vi kan, men ofte vil vi også be dere oppsøke kyndig helsepersonell.

Takk for at du hjelper oss opp og frem ved å lese, og følg gjerne med videre.
Del bloggen vår, og vær med på å sette seksuell helse på dagsordenen! 

-Alle oss på Oss i mellom :)

inCollage_20190917_155047947.jpg
Hjem: Welcome
Hjem: Blog2
  • Forfatterens bildeLene MK

Vet du hva Peyronies sykdom er?

Oppdatert: 12. nov. 2019

Det visste ikke jeg! Så da er det på tide å dykke litt ned i det, og lære seg litt nytt.


Det er rett og slett en skjev penis.

Peyronies kalles også Induratio penis plastica. Sykdommen ble kalt opp etter at den franske kirurgen Francois Gigot de La Peyronie beskrev tilstanden i 1743. Det er en betennelsestilstand som i den aktive fasen ofte medfører både smerter og ømhet i penis. Det kan medføre misdannelse, ereksjonsproblemer og skrumpning.


Peyronies er ikke en uvanlig tilstand, og rammer rundt 10 % av alle menn, noe hyppigere forekomst med alderen. Noen noen vil plagene være minimale, mens andre kan få store vansker at det er vanskelig eller umulig å ha samleie.


Det å ha en skjev penis i seg selv er ikke spesielt bekymringsverdig. I min fartstid her på jorda har jeg fremdeles til å gode å møte en penis som er perfekt i vater!

Her snakker vi krumning eller bøying av penis i mer ekstrem grad.


Peryronies går mer på en mer unormal krumning av penis, som over tid forverrer seg og fører til mer ubehag.

Det skilles mellom medfødt krumning og Peyronies sykdom.


Årsaker:


Medfødt: I penis, som er et svamplegeme, så finner vi bindevevsknuter. På grunn av dette vil det kunne bli arrdannelse, skjevstilling av penis og noe skrumpning av penis som resultat. En slik krumning kan være uutalt, opptil 90 grader.

Årsaken til dette er ukjent, men kan sees i forbindelse med andre misdannelser. Det kan også være den eneste forandringen.


Peyronies sykdom:

Som med medfødt tilstand, er også årsaken noget diffus her. Men tilstanden kan ha autoimmun bakgrunn, eventuelt utløst av små skader.

Vanligvis vil tilstanden utvikle seg i to faser.

I starten preges tilstanden av ømhet og smertefulle ereksjoner, samt en gradvis økende skjevhet i penis.

Neste stadium er karakterisert av stabil skjevhet, og smertene vil etterhvert bli borte.

Betennelsesstadiet går gjerne over i løpet av ett års tid, og vil etterlate seg varierende grader og mengder av arraktig fortykkelse i selve penisvevet.

Det funksjonelle resultatet kan være nedsatt ereksjonsevne, en timeglassformet erigert penis, eller rett og slett en meget skjev penis. I en del tilfeller vil dette føre til at samleie kan være smertefullt for både penisens eier og partner.


Symptomer:

De aller fleste med skjev penis har ingen andre plager enn at penis er skjev. Men når krumningen blir så alvorlig at en ereksjon er smertefull, og samleie er tilnærmet umulig, så er det viktig å oppsøke hjelp.

Den medfødte varianten blir først plagsom i puberteten.


Behandling:

Om man ser bort fra kirurgi, så finnes det ingen behandlingsformer som kurerer tilstanden.

Ofte er penis bilder meget upopulært, men her er det faktisk en fordel om du har flere bilder av din penis erigert, og fra flere vinkler. Legen kan uansett ha behov for å undersøke penis i erigert stilling, og det blir som regel gjort med innsprøytning av ereksjonsfremmende stoffer i penis.


Det finnes et medikament som legemiddelverket godkjente i 2015. Det består av enzymer som bryter ned bindevev. Man får innsprøytninger i penis, så strekker man og tøyer på arrvevet daglig i en måned. Forskning viser at denne behandlingen heller ikke er så altfor god, men med en gjennomsnittlig minimering på kurven på rundt 17 grader, så kan det være en funksjonelt viktig forskjell og en grei forbedring.


Der medikamentell behandling ikke virker, eller det er store smerter eller betydelige ereksjonsproblemer, der kan kirurgi være en god mulighet. Det er per i dag den mest effektive formen for behandling, og mellom 50 og 75 % av skjevstillingene vil bli bra korrigert. Både desverre og selvfølgelig kan kirurgi gi en viss risiko for komplikasjoner som fortkortet penis, tap av følelse i penishodet og nerveskader.

Ved Peyronies skal det gå minst ett år fra krumningsprosessen er avsluttet før det er aktuelt å operere.


Prognose:

Denne tilstanden kan gå tilbake av seg selv, men det skjer hos mindre enn 10% av de som får det.

Noen studier viser at omtrent 10 % opplever bedring etter fem til ti år, ca 40 % rapporterer at tilstanden er stabil, og 40-50 % rapporterer om gradvis forverring.

Hos de som har den medfødte varianten så er rundt tre av fire fornøyd etter kirurgi.


Som tidligere nevnt, så er ikke en skjev penis i seg selv noe faresignal. Men om du opplever at krumningen på penisen din har økt, smerter når du får en ereksjon og lignende, så ta deg gjerne en tur til legen din.

Det vil uansett være nødvendig for å få henvisning til riktig spesialist.


Og om du mistenker at partner har denne lidelsen, så ta en liten prat med ham. Det er alltid best å oppdage symptomer tidlig.

Du vil ikke dø av det her, men det finnes hjelpemidler til deg. Om ikke annet får du en løpende dialog med legen din om noe som kan bli ett problem.


Ta vare på hele deg, det gjelder penisen din også!


Mvh Lene MK, Oss i mellom.

323 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Onani.

Hjem: Instagram

KONTAKT OSS:

Strandgata 71 (inngang Bekkegata), 2317 Hamar, Norway

625 20 013

  • generic-social-link
  • instagram

Thanks for submitting!

Hjem: Contact
bottom of page